The Ayurveda experience

Inbegrepen:

 • Ayurveda thee van het seizoen (Pitta,Kapha of Vata) + Ayurvedische lekkernij
 • Rozen voetenbad
 • Ayurveda Abhyanga (warme olie massage) van 45-55 minuten
 • Vegetarische warme Ayurvedische lunch
 • Gebruik van privé sauna
 • Gebruik van privé kruidenstoombad
 • Body scrub
 • Handdoeken

Zelf meenemen:

 • Badslippers
 • Badjas

10.00-16.00

€135,00 pp

Te boeken vanaf 2 personen (Maximaal 4 personen)

Heb je al eens kennis gemaakt met Ayurveda?

Spreekt het jou aan dat je vanuit Ayurvedisch oogpunt  een bepaald “type” (dosha) bent, waar de bouw van je lichaam, en bepaalde eigenschappen en voeding  bij horen? Wil je een gezondere leefstijl, wat stabieler en vrolijker zijn of heb je bepaalde klachten waar je maar niet vanaf komt? Verdiep je dan eens in Ayurveda. Alles start hier, bij onze unieke Ayurveda Experience!

Tijdens deze relax-dag nemen we je mee in de basisbeginselen van de Ayurveda. We hopen dat je na deze dag weet wat je kan doen om beter in balans te komen. Onze persoonlijke “John en Caroline” benadering zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt.

De Ayurveda, oftewel ‘de kunst van het leven’, is een van de oudste geneeswijzen en is 5000 jaar geleden ontstaan in India. De kern van deze geneeswijze zijn de drie dosha’s, : Vata, Pitta en Kapha. Deze heeft ieder van ons in zich, maar er is een overheersende dosha of een combinatie van twee dosha’s  Gezondheid betekent binnen deze leer niet de afwezigheid van ziekte, maar werkt preventief om te zorgen dat de drie dosha’s in balans zijn en er geen ziekte ontstaat. Een voorbeeld hiervan is een dagelijkse zelfmassage

Na uitleg en genoten te hebben van de heerlijke thee en lekkernij,neem je een magnesium rozen voetenbad van ongeveer 20 minuten, welke met zorg samengesteld is.

Je voeten zullen poezelig zacht aanvoelen.

Gedurende de dag mag je steeds gebruik maken van de sauna’s; de infrarood sauna, waarbij je kan kiezen tussen straling die dieper op je spieren inwerkt, of de “zweetstand”. In het kruidenstoombad kan 1 persoon tegelijk. Je kunt zelf regelen hoe hard of zacht je de stoom wil hebben. Doordat je met het hoofd er boven uit steekt, blijft deze vrij van stoom

Tijdens de warme oliemassage Abhyanga, kun je je nog dieper gaan ontspannen. Ik activeer hierbij de marmapunten waardoor de geblokkeerde energie in je lichaam weer vrij kan gaan stromen.

De filosofie van de Ayurvedische massage draait om het creëren van rust en harmonie in het lichaam door middel van het herstellen van het evenwicht in verschillende energiekanalen De natuurlijke oliën brengen de dosha’s in balans en reinigen de huid en het lichaam.

De kruiden hebben een geneeskrachtige en medicinale werking.

Natuurlijk is een Ayurvedische massage geen vervanging van een professionele medische behandeling, maar het kan zeker helpen bij vermindering van pijn en stress. Ayurvedische massage werkt niet alleen op fysiek niveau, het heeft ook een mentaal effect: het brengt rust en maakt je opgewekter.

De doelen van de Ayurvedische massage zijn:

 • verbeteren van de weerstand en het activeren van het lymfesysteem en de bloedsomloop;
 • stress, vermoeidheid en slapeloosheid bestrijden;
 • bijdragen aan de lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning;
 • kan helpen bij klachtenvermindering bij onder andere rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burn-out, spijsverteringsklachten en hoofdpijn

Een massage met olie haalt vuil weg uit de huid en maakt tegelijkertijd miljoenen poriën schoon. Het geeft indirect invloed op de longen, darmen en nieren. Door massage wordt de bloedcirculatie bevorderd, dode huidcellen worden verwijderd zodat nieuwe huidcellen kunnen groeien en hierdoor wordt dan de elasticiteit van de huid bewaard. Bevordering van de bloedcirculatie helpt bij het vrijkomen van toxine en afvalstoffen.

Een ander belangrijk aspect vanuit de Ayurveda is voeding. Neem je de verkeerde voeding (die niet geschikt is voor jouw dosha) dan raak je fysiek en mentaal uit balans.

Gezonde voeding is niet zomaar veel salade, groente en fruit eten. Dit is wel wat veel mensen denken. Zij eten allerlei “gezonde” dingen door elkaar, in grote hoeveelheden. Dit kan echt schadelijk zijn voor je gezondheid en voor een disbalans  zorgen! Wat goed is voor de 1, is misschien echt slecht voor de ander. Zo at ik als lunch in een hip cafeetje graag een lekkere salade. Heerlijk! Maar prompt krijg ik er daarna ook meteen last van. Mijn darmen beginnen te rommelen, ik krijg buikpijn, heb meteen ontlasting (vaak diarree). Nu ik in contact ben gekomen met Ayurveda, weet ik beter hoe dat komt en wat ik er aan kan doen!.

De vegetarische lunch wordt met zorg voor je samengesteld en bereid. Ik hou hierbij zoveel mogelijk rekening met de verschillende dosha’s.

De regendouche zorgt  voor een lekker luxe gevoel. Hierbij kun je gebruik maken van een heerlijke bodyscrub met etherische oliën.

Na deze dag ga je totaal ontspannen en gereinigd weer naar huis.

Wil je de Ayurveda Experience boeken, klik dan hier