Sauna cabine

De sauna die u bij ons kosteloos kunt gebruiken is speciaal ontworpen voor mensen met last van spieren-en gewrichten zoals reumatoïde-artritis en fibromyalgie. Ook zijn deze cabines populair bij sporters ter verlichting of voorkoming van spierpijn en mentale ontspanning. Door de combinatie van 3 soorten elementen kan de sauna zowel traditioneel in de zweet stand (hittestand) gezet worden, in een ontgifting stand, als ook als infraroodsauna fungeren (dieptewerking van binnenuit) en een combinatie van die 3.
Het lijkt ingewikkeld, maar met onze uitleg en de handleiding kunt u heerlijk genieten.
Verwen uzelf met 1 of meerdere saunagangen, douche heerlijk lauw-warm af onder de regendouche, gebruik een door Caroline samengesteld scrubzout of voetenbadje (Magnesiumzout met etherische olie) of behandel uw gezicht met een gezichtsmaskertje.  In de ruimte is het mogelijk heerlijk te hangen (de bank kan zelf worden omgetoverd tot een 2 persoonsbed), een boekje te lezen, een drankje of een hapje te doen.
En als het nog relaxter mag, vraag dan eens bij Caroline om een Acces Bars behandeling. (Lees hier maar eens wat dat is)

Voor de mensen die het interesseert hieronder nog een uitgebreide beschrijving van de sauna.

De sauna is uitgerust met:
 • Keramische stralers (IR-C)
 • IRMO stralers (IR-B)
 • Carbon stralers (IR-C)
 • Full spectrum stralers (IR-A)
 • Red ceder hout
 • LED-kleurentherapie
 • Sterrenhemel
 • Zijwand heater
 • Zoutwand
 • Ergonomische ruggensteun
 • Aromatherapie
 • Radio / MP3 speler (via USB-stick of Bluetooth)

Meer informatie over de mogelijkheden van de sauna:

U kunt naast ontspannende warmtesessies tevens de infraroodcabine gebruiken voor pijnverlichting, therapeutische toepassingen, ontgiften/detoxen en snelle infraroodsessies.

Met het doorlopen van onderstaande informatie, wordt u wegwijs gemaakt in alle ins en outs op infraroodgebied en natuurlijk weet u dan meteen wat een infraroodcabine voor u kan betekenen.

INFRAROOD STRALERS → functionaliteit en flexibiliteit

De door ons gebruikte sauna beschikt over zogenaamde TRIPLE THERAPY HEATERS. We merken dat er vaak verwarring bestaat over de soorten infrarood stralers en de werking ervan; graag bieden we u hier dan ook meer informatie over. In principe zijn er vier soorten infrarood stralers: keramische-, paneel-/carbon-, magnesiumoxide- en full spectrum stralers.  De TRIPLE THERAPY HEATERS bevatten alle genoemde typen infrarood stralers.

 • Keramische (“lange golf”) stralers zijn gemaakt van porselein en te herkennen aan de staafvormige buis. Keramische stralers bevatten nagenoeg alleen lange golf infrarood (IR-C). De stralers verwarmen de lucht, welke het lichaam weer verwarmt. Dit zorgt voor een verwarming van de huid met een indringdiepte van slechts 0,1 mm. Keramische stralers kennen dan ook geen dieptewerking, welke voor het bereiken van dieperliggende spieren en gewrichten nu eenmaal noodzakelijk is. Over het algemeen wordt deze straler dan ook toegepast als alternatief voor de traditionele Finse sauna, wanneer transpiratie het hoofddoel is van uw infrarood sessie.

 

 • Paneel-/carbonstralers bestaan uit diverse kleine weerstanddraden op een hittebestendige folie (vaak van carbon). Via elektrische spanning op de geleidende carbonlaag ontstaat warmte en lange golf infraroodstraling. De oppervlaktetemperatuur van dit soort stralers is te beperkt waardoor geen midden- en kortgolvige stralen kunnen worden vrijgegeven. Het voordeel van de vlakke paneelstraler is voornamelijk esthetisch, omdat deze stralers zich mooi integreren in het interieur van de cabine.

 

 • Magnesiumoxide (“middengolf”) stralers zijn vervaardigd uit metalen buizen, welke inwendig voorzien zijn van een weerstandsdraad. Binnenin en rondom de spiraalweerstand zit magnesiumoxide, die onder druk wordt samengeperst. Om heilzame infrarood frequenties te genereren worden de stralers op een specifieke lengte en in een juiste vorm gebracht. Dit resulteert in een combinatie van lange golf (IR-C) straling (warmtewerking) met middengolf (IR-B) straling (dieptewerking). Deze combinatiestraler is bij uitstek geschikt voor het verlichten van spanning (denk aan stress, hoofdpijn en oververmoeidheid), de verbetering van het immuunsysteem (door afvoer van afvalstoffen en verbetering van de bloedsomloop) en opwarming van lichaam en spieren (voor het sporten of totale ontspanning).

 

 • Full spectrum (“korte golf”) stralers dekken, zoals de naam aangeeft, het gehele spectrum van infraroodstraling af. Ze bestaan nl. voor 27% uit korte golf straling (IR-A), 58% uit middengolf (IR-B) en 15% uit lange golf infraroodstraling (IR-C). Door de hogere kerntemperatuur in de straler, gebaseerd op halogeen techniek, spreken we over dieptewarmte. De indringdiepte in de huid bedraagt bij deze infrarood straler 4 à 5 mm. Full spectrum stralers zijn herkenbaar doordat de stralers van kleur opgloeien (vergelijkbaar met de rode lamp van vroeger). Omdat een full spectrum cabine niet vooraf opgewarmd dient te worden en hoofdzakelijk dieptewerking afgeeft, wordt deze vooral gebruikt door mensen met klachten en ongemakken waar dieptewarmte vereist is. Denk hierbij aan spier- en gewrichtspijnen, zoals reuma, artrose, artritis en fibromyalgie. Ook wanneer men enkele malen per week een snelle, intensieve infrarood sessie wenst te ondergaan, is een full spectrum cabine een uitstekende keuze.

 

 • TRIPLE Therapy heaters zijn voor eenieder de meest ultieme combinatie! TRIPLE heaters bestaan nl. uit een armatuur/reflectorbak met daarin een keramische-, magnesiumoxide- én een full spectrum straler (3 in 1). Wilt u dus puur transpireren, schakel dan op de keramische stand. Wilt u ontgiften en ontspannen, schakel dan op magnesiumoxide. En voor de snelle intensieve sessie voor uw spieren en gewrichten schakelt u op de full spectrum stand. Uiteraard is een combinatiesessie ook mogelijk aangezien iedere afzonderlijke TRIPLE heater schakelbaar is op keramisch (lange golf) òf magnesiumoxide (middengolf) òf full spectrum (korte golf). Daarnaast is iedere heater ook nog afzonderlijk uitschakelbaar, waardoor een saunasessie op maat op ieder moment voorhanden is.

 

Paneel (carbon) Keramisch Magnesiumoxide Full spectrum DUO TRIPLE Therapy 3 in 1
Type straling Lange golf Lange golf (100%) Midden- (22%) en lange golf (78%) Korte- (27%), midden- (58%) en lange golf (15%) Magnesiumoxide + Full Spectrum Keramisch + Magnesiumoxide + Full Spectrum
Soort werking Warmtewerking Transpireren en ontspannen Ontgiften en opwekken energieniveau Intensief, snel en therapeutisch Ontgiften òf intensieve infrarood sessie Transpireren òf ontspannen òf ontgiften òf intensieve infrarood sessie
Opwarmtijd 25 minuten 20 minuten 15 minuten 0 minuten 0 tot 15 minuten 0 tot 15 minuten
Max. temperatuur 45 graden 70 graden 55 graden 35 – 40 graden (lagere cabine temperatuur door hoofdzakelijk dieptewerking) 55 graden 70 graden
Vermogensregelaar nvt nvt nvt Intensiteit naar eigen voorkeur in te stellen Intensiteit naar eigen voorkeur in te stellen Intensiteit naar eigen voorkeur in te stellen
Hoogte stralers 56 cm 56 cm 56 cm 56 cm 56 cm 80 cm

THERAPIEËN → beleving en welzijn

 • Kleuren-/ Lichttherapie

Kleurentherapie biedt uw saunagang een ontspannen sfeer en heeft een positief effect op uw gemoedstoestand. Wij hebben 2 verschillende soorten kleuren- en lichttherapieën beschikbaar:

 • LED-kleurentherapie

Kleuren hebben een goede uitwerking op ons lichaam, ze worden gezien door onze ogen en daarna verstuurd naar onze hersenen waar ze bepaalde gevoelens opwekken. Ons humeur, onze gedachten en ons gehele welzijn wordt door kleuren beïnvloed. Steeds meer wordt er in sauna’s gebruik gemaakt van kleurenlichttherapie. De standaard LED-kleurentherapie is via het bedieningspaneel op 4 verschillende kleuren instelbaar:

 • Rood activeert het hart en de bloedsomloop. Huidziekten en reuma worden verminderd door rood licht. Ook de hersenen, longen en spieren worden behandeld.
 • Geel maakt hongerig en werkt dus eetlustversterkend. Het helpt bij maag- en darmklachten. Geel zorgt voor een goede werking van klieren en activeert het huidslijm. Het verschaft een gunstige werking op het humeur.
 • Blauw werkt verkoelend en verfrissend, het helpt bij slapeloosheid, onrust of angst.
 • Groen werkt rustgevend, verschaft zelfvertrouwen en geeft kracht. De kleur groen helpt bij zenuwkanalen, hoofdpijn, jicht en bij hoesten.

Tevens is een witlicht stand voorhanden, zodat u ook prima kunt lezen in uw infrarood cabine.

 • Sterrenhemel

Met de sterrenhemel kunt u genieten van vele gekleurde lichtpunten aan het plafond die u onder een gigantische sterrenpracht doen wanen. De kleuren van de sterrenhemel hebben hetzelfde effect als de standaard kleurentherapie. Kies een kleur die bij uw stemming past en droom even helemaal weg.

 • Aromatherapie

De gebruikte aromatherapie is 100% gebaseerd op natuurlijke olie. De aroma kan geplaatst worden in elke gewenste ruimte. In de huiskamer slaapkamer en op het toilet, maar ook in de badkamer, sauna of in andere ruimtes. U kunt de aroma 24 uur per dag openzetten in een ruimte, dan wordt de geur verspreid door de ruimte en geeft een heerlijk aroma aan de omgeving gedurende een periode van gemiddeld 1 jaar.

Om de geur constant goed te kunnen ruiken behoort u het product minstens eenmaal per maand goed te sluiten en het een aantal uren op zijn kop te zetten. Hierdoor wordt de olie, die in het product is verwerkt, weer goed door de spons geabsorbeerd en kan de geur weer goed aan de ruimte worden afgegeven. Bij gebruik in de slaapkamer en sauna zet u het product alleen open wanneer u aanwezig bent in de ruimte of iets daarvoor en sluit het product weer wanneer u de ruimte verlaat (hierdoor gaat het product alleen maar langer mee). Door het inademen van de geur kan deze bepaalde therapeutische eigenschappen hebben voor het menselijk lichaam. De aromatherapie is o.a. verkrijgbaar in de geuren eucalyptus en lavendel.

 • Zouttherapie

Bij de aangename diepte warmtestraling van uw infrarood sauna, komt er met het gebruik van een zoutwand een belangrijk gezondheidsaspect bij. Een zoutwand verrijkt de lucht in de cabine met een zoute nevel, waarbij een heilzaam klimaat ontstaat vergelijkbaar met de gezonde lucht aan zee.

Regelmatige zoutinhalatie ondersteunt aantoonbaar de therapie tegen ademhalingsaandoeningen zoals chronische bronchitis en COPD; klachten door verhoogde slijmvorming, opgezwollen slijmvliezen en ontstoken bronchiën kunnen door het regelmatig inhaleren van zout als aanvulling ingezet worden naast gebruikelijke therapie met medicatie. Op grond van de ontstekingsremmende werking kunnen door zoutinhalatie verkoudheden, acute ontstekingen van de luchtwegen en terugkerende ontstekingen aan de voorhoofdholtes worden voorkomen. Verder uiten patiënten met hooikoorts zich ook positief over de werking van zoutverneveling, aangezien hun ademhalingsklachten tijdens het pollenseizoen door gebruik van de zoutwand beduidend verminderen.

OPTIES → comfort en gemak

 • Houtsoort

De cabine zijn vervaardigd van cederhout (hemlock). Hemlock is een naaldhoutsoort uit de westkust van de Verenigde Staten en Canada en heeft een heel mooie egale structuur, een subtiel aroma en is rijk van kleur. De natuurlijke harsen en vetten beschermen het hout tegen insecten en schimmels. Daarnaast is hemlock sterk en stabiel, splintert niet en is op leeftijd waardoor het niet snel zal uitzetten en noesten zal vertonen. Om die reden is deze houtsoort zeer geschikt voor sauna’s.

De binnenzijde is geheel uitgevoerd in red cederhout. Red ceder bezit duurzame eigenschappen. Door de natuurlijke bestanddelen in het hout geurt het verrukkelijk en neemt het vrijwel geen warmte op. Het heeft een uitstekende reflectie van infrarood stralen en is zeer onderhoudsvriendelijk en schimmelwerend.

 • Extra Zijwand heater

Neemt u graag een relaxte houding aan in uw cabine? Met de Zijwand heater beschikt u direct over aangename warmte in de rug en ligt ontspanning in “optima forma” ook voor u binnen handbereik!

 • Losse ergonomische ruggensteun

Zeer comfortabele houten ruggensteun voor in de sauna. De hoek is vrij in te stellen en tweezijdig te gebruiken voor de meest ideale positie. De ruggensteun wordt in het bijzonder gebruikt om tegen de zijwand van de cabine te plaatsen, zodat u heerlijk uw benen op de bank kunt leggen. De ruggensteun geeft u de nodige ondersteuning in de rug en zorgt ervoor dat er geen transpiratie op de zijwand ontstaat.