Stoomcabine

De CEDER SPA TON (fytosauna) is een mini-stoomruimte waarbij stoom wordt verrijkt met geneeskrachtige kruiden . Deze unieke traditionele natuurlijke genezingsmethode heeft een historie van meer dan 5000 jaar! De Fytosauna is uniek doordat het hoofd boven de sauna uitsteekt en niet wordt blootgesteld aan hitte. Druk op de luchtwegen en de hersenvaten wordt hiermee voorkomen. Dit maakt de sauna samen met het compacte model geschikt voor iedereen en voor iedere ruimte!

ONTDEK DE VELE GEZONDHEIDSVOORDELEN
VAN DE FYTOSAUNA

 • Verbetering van de doorbloeding
 • Betere conditie van de aderen
 • Meer weerstand
 • Dieper slapen
 • Extra vetverbranding
 • Diepe ontspanning en vermindering van stress
 • Een gezonde huid
 • Verlicht gewrichts- en spierpijn
 • Positieve invloed op onze hormoonhuishouding

GEZONDHEIDSVOORDELEN FYTOSAUNA

De Ceder Spa Ton is een uniek combinatie tussen ontspanning en de bevordering van de algemene gezondheid. Een kuur in de fytosauna is niet alleen plezierig, maar biedt ook vele uiteenlopende gezondheidsvoordelen:

VERBETERING VAN DE DOORBLOEDING
De fytosauna ceder ton heeft een positief effect op de bloeddruk en zorgt voor een betere conditie van de aderen. De warmte versnelt de bloedcirculatie en verlaagt de bloeddruk. Uit een 15 jaar lang onderzoek aan de University of Eastern Finland is bewezen dat regelmatig gebruik van de fytosauna de kans op een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten verkleinen

 

MEER WEERSTAND
Uit een onderzoek van de universiteitskliniek Charité in Berlijn blijkt dat de fytosauna je immuunsysteem verbetert. Je lichaamstemperatuur wordt door de warmte hoger, waardoor kunstmatig koorts optreedt. Hierdoor worden er extra afweerstoffen aangemaakt om ziekteverwekkers af te kunnen breken.

Fytosauna, Ceder Spa Ton, gezondheid

HELPT VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
Slaap je slecht? Dan is de sauna voor jou de ideale manier om beter te slapen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je na een bezoek aan de sauna dieper slaapt en meer ontspannen bent. Aangezien de lichamelijke effecten van een saunabezoek aardig te vergelijken zijn met die van een goede workout, kan een korte saunasessie van bijvoorbeeld 15 minuten je al helpen bij slaapproblemen.

HELPT BIJ AFVALLEN
De fytosauna is een effectieve manier om zonder veel moeite gewicht te verliezen. Je lichaam reageert op de warmte alsof je aan het sporten bent.

 • je stofwisseling en hartslag versnelt,
 • je bloedsomloop krijgt een boost,
 • je verliest veel vocht in een sauna door het transpireren,
 • dat merk je direct als je daarna op de weegschaal gaat staan!

GOED VOOR JE HUID
Omdat de kleine vaten door de warmte opengaan, stijgt de bloedtoevoer naar de huid en zorgt zo dat er meer voedingsstoffen bij de huid kunnen komen. Hierdoor wordt jouw huid van binnenuit gevoed. De huid is en blijft ons grootste orgaan; zorg er daarom goed voor! De hoge temperatuur zorgt ervoor dat poriën zich openen en je bloedvaten zich verwijden. Op deze manier kan je huid goed gereinigd worden. Niet alleen vocht kwijt, maar ook overtollig talg en ander vuil wordt afgevoerd. Tevens heeft de fytosauna niet alleen  een reinigend effect op de huid, maar het het versterkt ook de beschermlaag en hydrateert de hoornlaag. Bovendien bevordert het het herstel bij vochttekort of een verstoorde PH-waarde dermate sneller.

VERLICHT GEWRICHT- EN SPIERPIJN
Als je in een sauna zit, stroomt jouw bloed sneller. Door de verbeterde en versnelde doorstroming van het bloed wordt de melkzuur in de spieren eerder afgevoerd. Vervolgens kan het bloed de gewrichten optimaal voeden.

POSITIEVE INVLOED OP ONZE HORMOONHUISHOUDING
De fytosauna heeft een positieve invloed op onze hormonenhuishouding. Zo wordt de Hypothalamus-Hypofyse-Bijnier hormonale as (HHB-as) geactiveerd. Dit heeft voor gevolg dat een aantal zogenaamde stresshormonen worden vrijgezet. Met name is er sprake van een verhoogde produktie van noradrenaline, prolactine, ß-endorphine en groeihormoon. De produktie van cortisol, adrenaline, ACTH (adrenocorticotroop hormoon of corticotropine) en testosteron (mannelijk geslachtshormoon) blijft nagenoeg ongewijzigd. Eén en ander leidt tot een verminderd pijngevoel, een verhoogde alertheid en een lichte euforie.